width=

Zdrowie

Zmiany zachodzące w organizmnie wg prof. Mu Shik Jhona

  • Piecie wody aktywnej ma dobroczynny wpływ na zdrowie.
  • Polepsza zdolność przenoszenia tlenu i substancji odżywczych do komórek.
  • Polepsza usuwanie odpadów z komórek.
  • Stablizacja funkcji sera. Poprawia natleninie krwi.
  • Poprawa zdrowia u cukrzyków i zmniejszenie zapotrzebowania na insulinę.
  • Polepszenie wchłanianie składników odżywczych.
  • Zwiększa moc układu immunologicznego.
  • Zmniejsza wysokie poziom cholesterolu i wysokie ciśnienie krwi.
  • Polepsza procesu oczyszczania wątroby, krwi i nerek.
  • Rozpuszcza i usuwa z organizmu nadmiaru wszelkich soli.
  • Woda heksagonalna jest głównym źródłem energii wszelkich organów – jest to szczególnie istotne dla zapewnienia wysokiej wydajności i wydolności fizycznej przy wykonywaniu ciężkich prac fizycznych czy podczas uprawiania sportów wyczynowych,
  • na skutek picia wody strukturalizowanej (aktywnej)

  • Przeciwdziała wysuszaniu skóry, trądzikowi, łuszczycy, powstawaniu zmarszczek.
  • Przeciwdziała zmęczeniu poprzez dostarczanie dodatkowych porcji energii.
  • Przeciwdziała stresom poprzez zmniejszanie napięcia emocjonalnego.
  • Poprawa pH krwi oraz wszystkich jego organów (regulacja gospodarki kwasowo-zasadowej.
  • Zapobiega błędom podczas replikacji DNA, bowiem niestrukturyzowana woda zwiększa możliwość powstawania takich błędów prowadzących do powstawania podziałów komórek sprzyjających powstawaniu nowotworów.
  • Przeciwdziała alergii i astmie – regularne i częste picie heksagonalnej wody powinno być podstawowym obowiązkiem alergików i astmatyków.
  • Polepsza hydratację, czyli otaczanie substancji przez molekuły wody i przez to lepsze rozpuszczanie i wchłanianie tych substancji do organizmu.
  • jej wpływ na różnego rodzaju choroby i jej zalety.

  • Wzrasta odporność organizmu na choroby, ponieważ większość chorób wiąże się z chronicznym odwodnieniem.
  • Przeciwdziała wysuszaniu skóry, trądzikowi, łuszczycy, powstawaniu zmarszczek.
  • Przeciwdziała zaparciom i polepsza oczyszczanie jelita grubego ze złogów poprzez ich lepsze rozpuszczanie i wymywanie.
  • Brak zaopatrzenia organizmu w heksagonalną wodę przyczynia się do wzrostu tkanki tłuszczowej oraz do zamiany jej w zbiornik toksyn i kwaśnych odpadów prowadzących do powstawania celulitu.
  • Przeciwdziała powstawaniu „złego” cholesterolu LDL i odkładaniu się produktów jego utleniania na ściankach naczyń krwionośnych (problemy z cholesterolem powstają w dużej mierze na bazie utajonego odwodnienia organizmu)
  • Najprawdopodobniej jeden z najważniejszych czynników sprzyjających zmniejszaniu masy ciała (przeciwdziała otyłości); każdy program dotyczący odchudzania powinien bazować na piciu strukturyzowanej wody.
  • Daisho


    Instalacje grzewcze i chłodzące

    Obieg grzewczy i chłodniczy

    We wszystkich obiegach chłodzenia i nagrzewania występują podobne problemy – korozja, osady kamienia, bakterie, zapowietrzenie, muł i szlam, film biologiczny, kolonie alg. Skutkuje to odkładaniem się osadów, zamuleniem rur, które uniemożliwiają prawidłowe funkcjonowanie oraz zakłócają wymianę ciepła między przewodami wodociągowymi. Przepływ wody jest utrudniony, spada ciśnienie, tworzą się zapowietrzenia, zatykają się zawory i przewody. Pogarsza się możliwość regulacji, spada wydajność cieplna a rośnie zużycie energii. Wymaga to stałych prac konserwatorskich, olbrzymich nakładów na środki chemiczne. Technologia WODA AKTYWNA stwarza możliwość zahamowania procesu zamulenia, spowalnia proces korozyjny. Zanieczyszczona i brzydko pachnąca woda, odzyskuje swoją klarowność i neutralny zapach. Polepsza się transport ciepła, poprawia się bezpieczeństwo użytkowania instalacji grzewczej optymalizując jej działanie. W efekcie następuje obniżenie kosztów użytkowania i konserwacji ponieważ, temperatura w pomieszczeniach może zostać obniżona, bo ciepło odczuwalne wzrasta. Oblicza się, że spadek temperatury o 1stC pozwala zaoszczędzić ok. 6% energii. Przez system wąskich naczyń w ogrzewaniu podłogowym oraz w grzejnikach, płynie czysta i klarowna woda, samoczynnie zapobiegająca zanieczyszczeniom.

    Szybciej nagrzewa się

    Ważną właściwością wody Aktywnej jest naturalna umiejętność szybszego nagrzewania się ( w badaniach laboratoryjnych nagrzewa się szybciej o 34,7% ) i znacznie dłuższego pozostawania ciepłą. W systemie chłodzącym woda jest chłodna, w grzewczym dłużej ciepła. Daje to olbrzymie oszczędności energii!!! Technologia Actywna Woda to wyższe bezpieczeństwo pracy instalacji, ochrona aparatury technicznej, optymalizacja parametrów eksploatacji, ogólna poprawa skuteczności działania urządzeń.

    Inne korzyści stosowania systemu Aktywna Woda

    Woda Aktywna w instalacji grzewczej to wspomaganie ochrony systemów instalacyjnych, zaworów i przewodów. Brak osadu i drożność grzejników, pełna wydajność każdej kropli, brak specyficznego zapachu a tym samym znaczna redukcja kosztów. Naturalnie obniża się skłonność do zamulania, redukuje się możliwość rozwoju grzybów, zmniejszają się złogi i niedrożności, następuje stabilizacja mikrobiologiczna, eliminuje się możliwości wytwarzania gazu. Aktywna woda w rurach to również brak korozji i zanieczyszczeń, woda jest klarowna i przejrzysta.


    Gospodarstwo domowe

    Oszczędności wynikające z urzywania wody strukturalnej

    Korzystanie z wody aktywnej to oszczędność energii, środków chemicznych, środków czystości, kosztów zakupów wody butelkowanej.

    Wpływ na zdrowie wody aktywnej

  • Piecie wody aktywnej ma dobroczynny wpływ na zdrowie.
  • Woda to 76 % naszego ciała, w dniu narodzin to 93% naszego ciała.
  • Woda to 93 % naszego mózgu.
  • Z obserwacji wynika, że ludzie posiadający problemy z nadwagą, pijąc wodę aktywną potrafili zrzucić po kilka kilogramów w sposób naturalny i bez szkody dla organizmu.
  • Woda aktywna to przede wszystkim więcej naturalnej energii dla komórek i tkanek a co za tym idzie organizm sam nabywa prawdziwej, nie wytworzonej sztucznie odporności. Wirusy, bakterie, wolne rodniki nie mają tak łatwego dostępu jak do tej pory.
  • Zaobserwowaliśmy poprawę lub całkowite usunięcie takich dolegliwości jak alergie, bóle stawów, kręgosłupa, wysypki, bóle artretyczne, lepsze ukrwienie nóg, ustabilizowanie ciśnienia krwi.
  • Następuje ogólna poprawa samopoczucia, wracają siły witalne, zmęczenie przychodzi znacznie później.
  • Więcej informacji w zakładce Zdrowie (na górze).
  • Woda aktywna a pranie i zmywanie

  • Zwiększona zdolność rozpuszczająca przekłada się na lepszy efekt w pralniach oraz zmywarkach. Następuje redukcja ilości środków piorących z jednoczesnym przejściem na detergenty o łagodniejszym działaniu. Poprzez przestawienie urządzeń na program EKO, oszczędza się prąd, wodę, środki chemiczne, chroniąc jednocześnie sprzęt, dłonie i środowisko. Naczynia oraz pranie pozostają błyszczące i czyste.
  • Usuwa kamień. We wszystkich urządzeniach z obiegiem wodnym, użytkownicy Technologii WODA AKTYWNA zaobserwowali początkowo redukcję a w efekcie końcowym całkowity brak osadu kamienia. Aktywizacja systemu to brak możliwości tworzenia się kamienia na armaturze łazienkowej, w pralkach, zmywarkach oraz w wannach i kabinach prysznicowych. Znacznie ułatwia to utrzymanie wysokich standardów czystości, ogranicza koszty oraz czas związany ze stosowaniem środków chemicznych. Daje to ogromne poczucie komfortu oraz satysfakcji.
  • Zastosowanie wody aktywnej pod prysznicem i wanną

  • Obcowanie z wodą aktywną podczas kąpieli znacznie poprawia samopoczucie. To naturalne działanie kojące, bez podrażnień i wysuszenia. Woda ta intensywniej się wchłania, lepiej reaguje ze środkami do pielęgnacji ciała, sama jest naturalnym, ożywczym kosmetykiem. Zwłaszcza kobiety docenią zalety wody aktywnej. Efekt wyjścia z kąpieli zostaje wzmocniony o poczucie naturalnej, wewnętrznej siły i energii.
  • Aktywizacja systemu to również brak osadów kamienia na armaturze łazienkowej, co znacznie ułatwia utrzymanie wysokich standardów i ogranicza koszty związane ze stosowaniem środków chemicznych .
  • Cubes Vanessa Gong


    Pomidory podlewane wodą aktywną.

  • Przyrost plonowania: +30%
  • Grubość łodygi: +7%
  • Wielkość zielonej masy części nadziemnej: -3%
  • Ciężar suchej masy części nadziemnej: +11%
  • Zawartość cukru: +24,56%
  • Zawartość lycopinów: +26%
  • Wzrost absorpcji środkow odżywczych i elementów śladowych
  • Zawartość surowych protein: +8%
  • Wysokość sadzonek+14%
  • Godnym uwagi jest, że wielkość masy zielonej i udział masy suchej korzeni sadzonek we wczesnej fazie rozwoju przewyższa do 71% wartości nie aktywnej grupy kontrolnej. Przyrost cukru, składników mineralnych, lykopiny i stosunku cukier -kwasy podnosi jakość owoców zdecydowanie. Ponadto zmieniony stosunek cukier – kwasy wyraźnie poprawia smak pomidorów. Interesującym jest także, co już w poprzednim studium zaznaczono, że sadzonki w pierwszej fazie rozwoju skupiają swe siły na rozbudowie ukorzenienia (fundamentu) a w następnych fazach koncentrują się na wzmocnieniu rozwoju owocu.
  • Warzywa liściaste podlewane wodą aktywną.

  • Plonowanie wzrosło od 30 do 50 %.
  • Rozwój ulistnienia i ukorzenienia jest znacznie lepszy.
  • Wzrasta ilość masy zielonej i ciężaru suchego.
  • Spada udział tkanki surowej.
  • Poprawiona absorpcja środków odżywczych i pierwiastków śladowych.
  • Rzodkiew podlewana wodą aktywną.

  • Plonowanie wzrosło od 30% do 40%
  • Wzrasta ilość masy zielonej i ciężaru suchego.
  • Spada udział tkanki surowej.
  • Przy rzodkiewkach zadziwiającym jest, że po początkowym silnym rozwoju liści ponad ziemią przyrost masy koncentruje się następnie na ustawicznie rozwijającym się owocu. Przy sadzonkach nie aktywnych proces rozwoju odbywa się jednakowo. Aktywacja wygląda na sprawcę tego, że siły sadzonek koncentrują się zawsze tam, gdzie akurat najbardziej są potrzebne.
  • Ogórki podlewane wodą aktywną.

  • Plonowanie wzrosło od 30% do 50%.
  • Spada udział tkanki surowej.
  • Wzrasta ilość masy zielonej ciężaru suchego.

  • Rewitalizacja zbiorników wodynych

    Można oczyszczać oczka wodne, stawy ogrodowe a nawet jeziora. • Dzięki Technologii ożywiania wody następuje naturalny proces samooczyszczania i przywrócenia równowagi biologicznej. Woda samoczynnie potrafi pozbyć się nieprzyjemnych glonów, alg oraz zanieczyszczeń. Aktywne zbiorniki są bardziej odporne, szybciej się regenerują a woda w nich wydaje się być bardziej przyjazna i jest przejrzyście czysta.

    Cubes Vanessa Gong


    Piekarnie

    W instalacji hydraulicznej, piecach, parownikach, garownikach osadza się znacznie mniej kamienia. • Ogrzewanie wody używanej przy procesie pieczenia odbywa się szybciej co pozwala na obniżenie kosztów potrzebnych do uzyskania odpowiedniej temperatury. • Zwiększone zostają właściwości rozpuszczające wody czego efektem jest kontrolowane zmniejszenie ilości mąki przy wypiekaniu tej samej ilości chleba. • Przy procesie produkcji chleba zaobserwowano również bardziej wyrównany i sprężysty miękisz, lepszą powtarzalność produktu, dużo krótszą i bardziej „głęboką” fermentację, mniej braków technicznych oraz możliwość redukcji ilości dodawanych drożdży.


    Aqua Parki i baseny

    Mniejsze koszty ogrzewania wody (około 20% szybciej nagrzewa się wolniej stygnie • Naturalna zdolność samooczyszczania, przede wszystkim dzięki zmniejszonej ilości związanego chloru • Zwiększona przyjemność korzystania z basenu poprzez odczuwanie miękkości wody • Redukcja zużycia środków czystości • Zminimalizowanie charakterystycznego zapachu oraz posmaku • Zmniejszenie zużycia kwasu siarkowego.

    Cubes Vanessa Gong


    Myjnie i Pralnie

    Daisho

    Zastosowanie wody aktywnej umożliwia redukcję środków piorących od 10-20% co za tym idzie obniżenie kosztów. Dodatkowo woda aktywna pozwala na utrzymanie urządzeń bez śladów osadów i korozji tak więc obnirzamy koszty eksploatacji i serwisowaina urządzeń. Pranie jest bardziej miękkie i czyste.


    Hodowla zwierząt i ryb

  • Przy hodowli drobiu, trzody, bydła mieszanka wody z paszą oraz bezpośrednie pojenie zwierząt wodą aktywną, zwiększa ich odporność na choroby, redukuje zużycie środków dezynfekcyjnych wzmacniając ich działanie, poprawia wydajność np. mleka, wełny, jakości mięsa.
  • Przy chodowli ryb zmiejszenie ilości karmy o 20% spowodowało wzrost masy ryb o około 20-50%

  • Cubes Vanessa Gong


    Produkcja napoi, soków, piwa, alkocholi

    Daisho

    Napoje, soki

    Zastosowanie Technologii WODA AKTYWNA w produkcji soków w naturalny sposób absorbuje wodę, wydobywając z owoców wartości odżywcze i najcenniejsze składniki. Efekt końcowy to aromatyczny i bogaty w witaminy napój, pozbawiony pestycydów i środków chemicznych. Bez względu na stosowaną w przedsiębiorstwie technologię produkcji, woda aktywna przynosi wymierne korzyści w postaci oszczędności półproduktów, cukru, barwników i poprawy jakości efektu końcowego.

    Piwo, alkochole

    Szerokie zastosowanie Active Water bardzo dobrze harmonizuje z półproduktami oraz doskonale komponuje się w procesie destylacji i filtracji. Aktywna woda w obiegu wodnym browaru, gorzelni czy winnicy to poprawa jakości oraz smaku efektu końcowego.
    Technologia WODA AKTYWNA w przemyśle alkoholowym to naturalna czystość rur, zbiorników i pomp a co za tym idzie redukcja środków zachowania czystości wody. Brak bakterii i szkodliwych osadów wpływa na profilaktykę czystości wody a to podstawowy warunek zachowania wysokich standardów jakości. Wyroby alkoholowe z wody aktywnej to znakomita jakość i smak każdego rodzaju alkoholu. Aktywna woda w przemyśle alkoholowym to głęboka barwa, krystaliczny kolor, smak zadowalający najbardziej wybredne gusta i co ważne, stała powtarzalność produktów.

    Fermentacja

    Zastosowanie aktywnej wody to również przyspieszenie procesów fermentacji. (z 14 dni do 8!) i zdecydowana poprawa jakości produktu końcowego. BARDZO DOBRE potrafi być JESZCZE LEPSZE.